Wednesday - The delay day

 

Dagen startade tidigt hos Cedric i Texas där vi gav oss av med målet att nå St. Louis, där vi tänkte tillbringa kvällen. Tre saker, en trevlig och två mindre trevliga gjorde dock att vi blev försenade och inte nådde fram förrän sent på kvällen.

 

1. Route 66 National Museum i Elk City, Oklahoma. När vi såg skylten kände vi oss nästan tvugna för att kolla in detta museum over den klassiska vägen som sträcker sig från öst till väst I USA. Vår resa har delvis utspelat sig på vägen men mycket av vår körning har varit på nybyggda motorvägar som mer och mer ersatt vägen. Mer bilder från museet kommer i ett senare inlägg. Totalt tidstapp: 45 min

 

2. Lost in Oklahoma City. När vi nådde Oklahoma City slutade vår GPS att fungera och nätet i Tiagos telefon var också nere. Detta gjorde att vi cirklade runt ett bra tag innan vi till slut kom på rätt väg ut från staden. Totalt tidstapp: 30 mi

 

3.  Påkörda. Eftar att ha stannat för lunch utanför Tulsa, Oklahoma blev vi påkörda bakifrån när vi stod stilla vid en stoppskylt på vägen ut.. Vi klarade oss oskadda och bilen fick  endast några  bucklor där bak, så vi hade nog tur i oturen. Dock var vi tvungna att vänta på att en polis skulle komma och fylla i en rapport så att allting ordnas gällande försäkring osv, då det som hände inte var vårat fel utan föraren i bilen bakom. Vad som kan sägas är att Oklahoma inte var våran tur-stat utan det var med glädje vi lämnade den. Totalt tidstapp: ca 2 timmar.

 

Natten spenderades på ett motell/hotell utanför St. Louis och nu fortsätter resan snart vidare mot Chicago, där vi ska spendera eftermiddagen och kvällen. Ikväll står basketmatch mellan Chicago Bulls och Oklahoma City Thunder på schemat. Nu blir det frukost och sedan avfärd. På återseende!

 

Route 66-museum

 

 
Vackra höstvyer längs vägarna
 
 
Fler vackra vyer
 
 
Tulsa - The Paris of Oklahoma enligt Chandler i Vänner
 
 
Vårt hotellrum i natt
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Här kan ni följa vår resa genom USA under 16 dagar. Rutten som är planerad innefattar San Francisco - Las Vegas - Grand Canyon - Denver - St. Louis - Chicago - Niagara Falls - Boston - New York - Washington DC - Charleston - Miami, med vissa justreringar beroende på resultatet av Sandy.
RSS 2.0