Route 66 museum

 
Som jag nämnade igår upptäckte vi det här museet längs vägen i onsdags. Då vi gör det vägen byggdes för dvs. resa från kust till kust kände vi oss tvugna att stoppa till lite. Idag finns bara vissa delar av vägen kvar och det mesta har ersatts med nya större vägar.
 
Museet var uppbyggt som en gammaldags liten stad med olika hus med dockor i och sedan tre huvudbyggnader som innehöll själva musett. Vi fick också en liten historielektion om hur vägen blev till. Här nedan kommer en liten sammanfattning tagen från wikipedia-artikeln om Route 66.
 
"Route 66 var en landsväg i USA:s landsvägsystem, öppnad 11 november 1926 och officiellt namngiven 1927.[1] Den är i dag nedlagd och i hela sin längd ersatt av olika Interstate-motorvägar. Route 66 var 3 939 kilometer lång och sträckte sig från Chicago i Illinois till Los Angeles i Kalifornien via St. Louis i Missouri samt delstaterna Kansas, Oklahoma, Texas, New Mexico och Arizona."
 
Här kommer lite bilder från museet
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Här kan ni följa vår resa genom USA under 16 dagar. Rutten som är planerad innefattar San Francisco - Las Vegas - Grand Canyon - Denver - St. Louis - Chicago - Niagara Falls - Boston - New York - Washington DC - Charleston - Miami, med vissa justreringar beroende på resultatet av Sandy.
RSS 2.0