Boston Tea Party!

 

Söndagen tillbringades i centrala Boston. Vår guide var Tiagos brasilianske vän Fernando som bott i staden i ca. fem månader. Han bodde tidigare på västkusten, så jag hade också träffat honom några gånger innan. Här kommer en kort sammanfattning av dagens aktiviteter.

 

Chelsea – Liverpool på en brittisk pub i Cambridge-området.

Vi hade kollat upp en bra plats att kolla matchen innan. När vi kom fram såg det stängt ut utifrån men när vi väl öppnade dörren var det fullpackat med både Liverpool- och Chelsea-fans där inne. Bra stämning men lite väl trångt kanske. Matchen, den slutade 1-1. 

Sightseeing downtown

Vi tog tunnelbanan in till centrala Boston där vi strosade runt lite i de mer centrala delarna av staden. Vi tog oss till  platsen för det berömda Boston Tea Party och vi besökte även berömda Quincy Market som är en lång ”foodcourt” med massvis av olika små matställen som serverar rätter från jordens alla hörn. Ingen risk att gå hungrig därifrån!

Harvard-besök

Vi åkte tillbaka mot Cambridge, där vi parkerat bilen. Där besökte vi en av världens mest berömda och mytomspunna skolor, Harvard. En plats man har sett i flertalet filmer och där många av USA:s och hela världens mest inflytesrika personer har fått sin utbildning genom åren. Kändes som ett måste att besöka skolans campus när man var i närheten.

 

Jag hade höga förväntningar inför mitt besök I Boston och jag tycker att de har infriats. Det verkar vara en mysig stad, men en egen identitet. Precis som så många andra platser på den här resan hade jag velat spendera lite mer tid här men får spara det inför framtiden. Nedan kommer lite bilder från dagen.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Här kan ni följa vår resa genom USA under 16 dagar. Rutten som är planerad innefattar San Francisco - Las Vegas - Grand Canyon - Denver - St. Louis - Chicago - Niagara Falls - Boston - New York - Washington DC - Charleston - Miami, med vissa justreringar beroende på resultatet av Sandy.
RSS 2.0